Pandemien har vært krevende for de fleste av oss. Det har vært en stor belastning på både folks helse og sosiale liv. I tillegg har den fått store konsekvenser for økonomien til veldig mange.

Det finnes heldigvis ordninger som hjelper når du er i en vanskelig situasjon. Sånn sett er vi veldig heldige som bor akkurat her i Norge. Mange andre steder i verden er det en god del tøffere å gå gjennom en pandemi. Allikevel er det ikke helt optimalt, og det fungerer ikke like godt for alle. Det tar tid å få hjelpen man trenger når så mange har det samme behovet samtidig. I tillegg blir støtten du får en del lavere enn det inntekten din var tidligere.

Da kan et lån uten sikkerhet kanskje være redningen.

Lån uten sikkerhet når pandemien tar fra deg inntekten

Koronapandemien har tatt fra mange mennesker levebrødet. Det er mange bedrifter som blir nødt til å kutte ned på lønnsutgiftene. Mange får det ikke til å gå rundt, og må slå seg konkurs.

Mange av tiltakene hindrer bedrifter i å jobbe i det samme tempoet som tidligere. Noen har andre bedrifter som kunder, som har forsvunnet en etter en. For barer, restauranter og andre som baserer seg på sosial omgang har det kanskje gått verst. Derfor er det heller ikke så rart at det går hardt utover mange ansette.

Problemene rammer de fleste

Kanskje du er helt eller delvis permittert på grunn av pandemien? Eller kanskje den tidligere arbeidsgiveren din rett og slett ikke eksisterer nå? Jobber du frilans er det også en stor sjanse for at få av kundene dine har behov for eller råd til tjenestene dine nå.

Alt er veldig usikkert, og ingen vet når det er over. Når det kan se ut som ting kan begynne å løsne kommer det plutselig en ny bølge. Da er det ganske naturlig å ville søke om et lån uten sikkerhet.

Lån uten sikkerhet når pandemien blir dyr

I tillegg til mye tapt inntekt kommer det ekstra utgifter for mange av oss. Du tenker kanskje at du sparer mye på at størsteparten av samfunnet er stengt. Men noen av oss brukte heller ikke så mye penger på restaurant, kino eller bar fra før av.

Gikk mesteparten av inntekten din til det nødvendige tidligere? Da har du nok merket at det som er nødvendig har blitt en dyrere kategori.

Munnbind og håndsprit

Det er anbefalt å bruke munnbind når du oppholder deg utenfor hjemmet. Spesielt der du kommer veldig nære andre mennesker. I tillegg kan det være lurt å sprite hendene før og etter du skal ta på noe. Om det er varene i butikken eller setet på bussen. Både for din egen skyld og for alle andres.

Begge disse varene kan sammen utgjøre en stor ekstrapost på handlelisten hver måned. Spesielt når det er noe du må kjøpe kontinuerlig. Det er heller ikke anbefalt å bruke samme munnbind flere ganger.

Smittefare på offentlig transport

I tillegg vegrer mange seg for å kjøre kollektivt under koronapandemien. Noe som er ganske forståelig. Busser, trikker, tog og T-baner er veldig utsatte plasser for smitte. Mange velger istedenfor å kjøre bil uansett hvor de skal. Noe som blir en god del dyrere i lengden enn et månedskort på kollektivtransport.

Plutselig merker du kanskje at lønningen er borte før måneden er over. Om du i det hele tatt mottar lønn fortsatt. Et lån uten sikkerhet kan hjelpe deg med å dekke de nye utgiftene.

Nedgang i lån uten sikkerhet

Da pandemien startet fryktet ekspertene at mange flere ville ta opp lån uten sikkerhet. Og da spesielt forbrukslån og kredittlån. Dette har likevel slått ut helt feil. Tvert imot ser vi at det er færre som tar opp lån som dette under krisen. Det kan være en fordel for deg som vil søke.

Mindre etterspørsel etter lån uten sikkerhet

Om færre søker om lån uten sikkerhet blir det mer konkurranse for bankene. Skal de klare å friste nye låntakere må de derfor komme med bedre tilbud. Det kan i teorien bety at noen banker vil senke rentene og gebyrene på lån de tilbyr. De kan også bli mindre strenge på hvem som får innvilget lån, og på hvor mye de får låne.

Derfor kan dette være et godt tidspunkt å slå til på et lån uten sikkerhet. Bare husk at det ikke skal erstatte en vanlig inntekt. Spesielt ikke på ubestemt tid. Du skal også kunne klare å betale tilbake lånet i fremtiden. For denne spesielle situasjonen blir ikke enklere om du blir sittende med en gjeld som bare øker.

Men om du derimot har en god plan for lånet og nedbetalingen, så er det en annen sak. Kanskje du til og med kan unne deg selv litt ekstra. Mens vi alle venter på at verden en dag skal gå tilbake til det normale.