Når det kommer til forbrukslån kan det være vanskelig å finne det riktige lånet for deg. Det er mange banker som kjemper om deg som kunde. Men med mange skjulte kostnader, er det ikke sikkert at du vil være kunde hos alle. Derfor har vi laget en oversikt for deg, med de beste og billigste lånene.

Hva er ett forbrukslån?

Ett forbrukslån er ett lån som er uten sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å stille noen sikkerhet ovenfor banken. Noe som igjen ofte fører til høyere renter og gebyrer enn andre typer lån. Du kan gjøre hva du vil med pengene du får fra lånet.

Hvor mye kan du låne?

Ett forbrukslån er ett lån uten sikkerhet. Summen vil variere fra bank til bank, og dine kvalifikasjoner for å få lån. Vanligvis varierer det fra 5000 kroner til 600.000 kroner. Banken gjør en kredittsjekk på deg som kunde når du søker. Dette vil avgjøre hvor mye banken er villig til å låne deg. Her gjelder det å ha en god kreditt-score hvis du ønsker å låne mest mulig. Du kan enkelt gjøre en kredittsjekk på deg selv.

Hva må til for at jeg kan få forbrukslån?

Det er forholdsvis enkelt å få seg ett forbrukslån, men det krever følgende:

 • Man må ha fast inntekt.
 • Du må være over 18 år. Noen banker krever også høyere aldersgrense.
 • Ikke ha noen betalingsanmerkninger før du søker. Noen godtar det, men det er sjeldent.
 • Å være folkeregistrert i det norske registeret er ett krav.
 • Det er også viktig at du har norsk bankkonto som pengene skal overføres til.

Hva er beste måte å finne ett attraktiv forbrukslån?

Først og fremst bør du sammenlikne diverse forbrukslån. Det kan enkelt gjøres ved å søke forbrukslån på Google – og klikke deg inn på en lenke. Deretter må du velge ønsket lånebeløp. Sammenlign den effektive renten fra hvert tilbud. Undersøk alderskravet banken setter. Forsikre deg om at du oppfyller inntektskravene. Sjekk at du har huket av riktig nedbetalingstid. Velg lånet du ønsker og fyll ut søknaden. Signere med BankID og vent på svar. Det kan kommer vanligvis svar i løpet av samme dag eller et par dager. Du kan også benytte deg av en tjeneste som sender ut en søknad til flere banker samtidig så bankene får konkurrere om deg og ikke omvendt.

Hvem kan søke forbrukslån?

 • Forbrukslån har aldersgrense fra 18-25. Det varierer fra bank til bank.
 • De aller fleste krever en årsinntekt på minimum 120 000 kroner.
 • Må være norsk statsborger.
 • Man må ha bo-adresse i Norge. Som regel må du ha bodd her minst 1 år.
 • Bør ikke ha betalingsanmerkning – men det finnes unntak.
 • Har du inkasso liggende? Dette minsker dine sjanser for lån betraktelig.

Er det noe risiko ved forbrukslån?

Det enkle svaret er; ja, i og med at lånet ikke har sikkerhet, tar det utgangspunkt i din lønn. Det er med lønnen du skal klare å betale ned lånet. Så du bør ha gjort ett godt regnestykke i forkant, for å finne ut om du faktisk har råd til lånet. Havner du bakpå på forbrukslån nedbetalingen, kan det fort bli dyrt. Det er også derfor banken ber om visse kvalifikasjoner før de innfrir lånet ditt.

Hvordan får du best mulig tilbud?

Her er noen tips det kan være lurt å gjøre for å få best mulig tilbud:

Søk hos flere banker, og ikke bare en. Bruk gjerne lånemeglere som Lendo, Defero, Zmarta eller andre. Med disse kan du sende en lånesøknad. De sender dette videre til sine samarbeidsbanker. Deretter sender de tilbudene de har mottatt videre til deg. Enkelt og greit. Gjør litt research og gjør det kjent med markedet for forbrukslån. Jo bedre oversikt man har, jo lettere er det å vite om du har fått ett bra eller dårlig tilbud. Ta en kredittsjekk på deg selv først. Dette kan enkelt gjøres på gjeldsregisteret. Her får du samme informasjon som bankene får, og har du gjort litt research ser du selv hvor attraktiv du er for bankene. Sammenligne tilbudene du har fått og se på totalkostnaden for hele låneperioden. Her er det lurt å sjekke den nominelle renten. Da får du ett oversiktlig bilde over hvor mye lånet vil koste deg.

Tre ting du alltid bør sjekke før du signerer ett lån er:

 • Renter. Dette er det viktigste å sjekke. Jo lavere rente, jo billigere og bedre er lånet.
 • Nedbetalingstid: Jo kortere nedbetaling du velger, jo mindre må du betale i renter og gebyrer. Men, vær sikker på at du har råd til å betale ned på så kort tid. Går til inkasso, medfører det dyre summer.
 • Avgifter. Som regel er det tilknyttet avgifter på lånene. Dette bør du sjekke opp, og velge ett av de billigere alternativene.

Her har du fått alt du trenger av viktig info før du søker. Ønsker deg til lykke med lånesøknaden!